Glavni sadržaj
You are EU

Izjava o pristupačnosti

Internetske stranice You are EU

Ova se izjava odnosi na sadržaj objavljen na domeni: https://you-are-eu.europa.eu/

Ovim stranicama upravlja Glavna uprava za komunikaciju Europske komisije (GU COMM). Koncipirane su tako da se njima može služiti što više osoba, uključujući osobe s invaliditetom.

Trebali biste moći:

 • povećati prikaz do 200 % uz zadržavanje kvalitete sadržaja
 • pregledavati većinu sadržaja služeći se samo tipkovnicom
 • pregledavati većinu sadržaja služeći se suvremenim čitačem zaslona i softverom za prepoznavanje govora (na računalu ili telefonu).

Ove su internetske stranice izrađene u skladu s tehničkom normom za internetske stranice i mobilne aplikacije EN 301 549 v.3.2.1. To uvelike odgovara razini „AA” iz Smjernica o pristupačnosti internetskog sadržaja (WCAG), verzije 2.1.

Stupanj sukladnosti

Ove su internetske stranice djelomično sukladne s tehničkom normom EN 301 549 v.3.2.1 i razinom „AA” iz Smjernica o pristupačnosti internetskog sadržaja (WCAG), verzije 2.1. Za više pojedinosti vidjeti „Nepristupačan sadržaj”.

Stranice su zadnji put testirane 18. prosinca 2023.

Sastavljanje ove izjave

Ova je izjava revidirana 11. prosinca 2023.

Izjava se temelji na analizi reprezentativnog uzorka internetskih stranica koju je obavio stručnjak za pristupačnost kvalificiran pri udruženju IAAP kombinacijom ručnog i automatiziranog testiranja.

Povratne informacije

Zanima nas što mislite o pristupačnosti internetskih stranica https://you-are-eu.europa.eu/. Ako primijetite probleme s pristupačnošću, obavijestite nas

 • e-poštom: COMM-ENERGY-CAMPAIGNatec [dot] europa [dot] eu (COMM-ENERGY-CAMPAIGN[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Trudimo se odgovoriti u roku od 15 radnih dana otkad odgovorna služba Komisije zaprimi upit.

Kompatibilnost s preglednicima i asistivnim tehnologijama

Internetske stranice https://you-are-eu.europa.eu/ kompatibilne su sa sljedećim najčešće korištenim asistivnim tehnologijama:

 • najnovijom verzijom preglednika Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox i Apple Safari
 • u kombinaciji s najnovijim verzijama softvera NVDA, VoiceOver i TalkBack.

Tehničke specifikacije

Internetske stranice https://you-are-eu.europa.eu/ oslanjaju se na sljedeće tehnologije kako bi njihovi elementi za postizanje pristupačnosti radili s kombinacijom internetskog preglednika i eventualnih asistivnih tehnologija ili programskih dodataka na vašem računalu:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Nepristupačan sadržaj

Usprkos svemu što poduzimamo kako bi internetske stranice https://you-are-eu.europa.eu/ bile pristupačne, znamo da još uvijek postoje neki problemi i nastojimo ih ukloniti. U nastavku je popis poznatih problema i mogućih rješenja. Obavijestite nas ako naiđete na problem koji nije naveden.

Poznati problemi s pristupačnosti na internetskim stranicama https://you-are-eu.europa.eu/:

 1. Pristupačnost navigacijskog izbornika: Neki sadržaji nisu pravilno kodirani za optimalno iskustvo s čitačem zaslona. Namjeravamo to popraviti najkasnije do ožujka 2024. ​
 2. Hijerarhija naslova: Neki naslovi nisu organizirani hijerarhijski, što može stvoriti probleme korisnicima čitača zaslona. Namjeravamo to popraviti najkasnije do ožujka 2024.