Skip to main content
Zastava Europske unije Zastava Europske unije
You are EU

Sloboda, mir i energetska neovisnost.

Zajedničkim snagama možemo ostvariti naš cilj.

Demokracija, sloboda, ravnopravnost, tolerancija i solidarnost – to su europske vrijednosti koje nas povezuju. Invazija Rusije na Ukrajinu pokazala je, među ostalim, da su naša demokracija, gospodarstvo i energetska neovisnost usko isprepleteni. Zato ćemo zajedno nastojati osigurati čistu, obnovljivu energiju proizvedenu u Europi. Samo udruživanjem snaga možemo postići te ciljeve i braniti naše vrijednosti kako bismo zaštitili svoju budućnost i budućnost naših obitelji, klime i planeta.

 

You are EU! 

 

Značenje inicijative „You are EU”

„You are EU” („Ti si EU”) poziv je svim Europljanima da se angažiraju i pomognu u savladavanju izazova koji su pred nama kako bismo stvorili bolju budućnost zahvaljujući čistoj energiji proizvedenoj u Europi. Možemo se osloniti na svoju snagu koja proizlazi iz zajedničke želje da oblikujemo svijet u kojem živimo. „You are EU” doprinos je nas, Europljana, EU-u. „You are EU” izraz je uvjerenja da zajedno možemo ostvariti prelazak na čistu energiju proizvedenu u Europi. „You are EU” podsjeća da, iako je pred nama mnogo posla, zajedničkim snagama možemo ostvariti naš cilj u interesu budućih generacija. Naša djeca i unuci potiču nas da se okrenemo budućnosti i posvetimo zajedničkom cilju očuvanja demokracije, gospodarstva te mirne i neovisne Unije.

Više nego ikad prije solidarnost određuje sudbinu Europe. Što ujedinjeniji budemo i što veće zajedništvo budemo pokazivali, to će u sljedećoj godini naša Unija biti snažnija i uspješnija u pripremi za budućnost.

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije

You are EU smo mi svi

Inicijativa „You are EU” potiče na djelovanje, nadahnjuje i usmjerava ljude iz svih država članica EU-a. „You are EU” nas jača jer povezuje naše vrijednosti s idejom preobrazbe. Ta nas inicijativa povezuje kao Europljane i pruža nam smjernice za budućnost. Ona nas usmjerava prema budućnosti i omogućuje nam da je aktivno oblikujemo na temelju slobode, mira i solidarnosti i korištenjem čistih, neovisnih izvora energije. You are EU smo mi svi.