Glavni sadržaj
You are EU
Dječak, gledan sa strane, pruža ruku prema solarnoj ploči

Sloboda, mir i energetska neovisnost.

Zajedničkim snagama možemo ostvariti naš cilj.

Demokracija, sloboda, ravnopravnost, tolerancija i solidarnost – to su europske vrijednosti koje nas povezuju. Invazija Rusije na Ukrajinu pokazala je da su naša demokracija, gospodarstvo i energetska neovisnost usko isprepleteni. Zato ćemo zajedno nastojati osigurati čistu, obnovljivu energiju proizvedenu u Europi. Te ciljeve možemo postići samo udruživanjem snaga. Zalažimo se za naše vrijednosti kako bismo zaštitili svoju budućnost i budućnost naših obitelji, klime i planeta.

You are EU!

 

Značenje inicijative „You are EU”

„You are EU” („Ti si EU”) poziv je svim Europljanima da se angažiraju i pomognu u savladavanju izazova koji su pred nama kako bismo stvorili bolju budućnost zahvaljujući čistoj energiji proizvedenoj u Europi. Možemo se osloniti na svoju snagu koja proizlazi iz zajedničke težnje da oblikujemo svijet u kojem živimo. „You are EU” doprinos je nas, Europljana, EU-u. „You are EU” izraz je uvjerenja da zajedno možemo ostvariti prelazak na čistu energiju proizvedenu u Europi. „You are EU” podsjeća da je pred nama mnogo posla te da zajedničkim snagama možemo ostvariti naš cilj u interesu budućih generacija. Naša djeca i unuci potiču nas da se okrenemo budućnosti i posvetimo zajedničkom cilju očuvanja demokracije, gospodarstva te mirne i neovisne Unije.

Sloboda, mir i energetska neovisnost - Dječak pruža ruku prema solarnoj ploči
Demokracija, raznolikost i zaštita klime - Mlada žena s nekoliko vjetroturbina u pozadini
Stabilnost, poštovanje i zelena tranzicija - Muškarac čuči dok spaja dva kabela na solarnim pločama
Jedinstvo, sigurnost i obnovljivi izvori energije - Mladić naslonjen na električni automobil gleda u mobitel

© Europska unija 2023. Sva prava pridržana Neki se dijelovi u skladu s određenim uvjetima licencijom ustupaju EU-u.

Zajedno smo dokazali da odvažna Europa ostvaruje rezultate, a naš posao nije ni izdaleka završen i zato ostanimo ujedinjeni. Ostvarimo rezultate danas, pripremimo se za sutra.

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije

Svatko od nas je EU!

Inicijativa „You are EU” potiče na djelovanje, nadahnjuje i usmjerava ljude iz svih država članica EU-a. „You are EU” nas jača jer povezuje naše vrijednosti s idejom preobrazbe. Ta nas inicijativa povezuje kao Europljane i pruža nam smjernice za budućnosti te nam omogućuje da je aktivno oblikujemo na temelju slobode, mira i solidarnosti i korištenjem čistih, neovisnih izvora energije.

Svatko od nas je EU!