Preskoči na glavno vsebino
You are EU
Pogled s strani na mladega dečka, ki z roko sega proti sončnemu panelu

Svoboda, mir in energetska neodvisnost.

Skupaj to zmoremo.

Demokracija, svoboda, enakost, strpnost in solidarnost. To so evropske vrednote, ki nas združujejo. Zaradi ruske invazije na Ukrajino je med drugim postalo jasno, da so naša demokracija, naše gospodarstvo in naša energetska neodvisnost tesno prepleteni. Zagotovimo skupaj, da imamo čisto energijo iz obnovljivih virov, proizvedeno v Evropi. To lahko dosežemo le z združenimi prizadevanji. Podprimo naše vrednote, da zaščitimo našo prihodnost in prihodnost naših družin, podnebja in planeta.

You are EU!

 

Pomen pobude You are EU

Pobuda You are EU je vabilo vsem Evropejcem in Evropejkam, naj se pridružijo prizadevanjem in pomagajo preoblikovati naše izzive v priložnost za boljšo prihodnost s čisto energijo, proizvedeno v Evropi. Zanašamo se lahko na našo moč, ki izhaja iz naše skupne želje oblikovati svet, v katerem živimo. Pobuda You are EU je zaveza Evropejcev in Evropejk, pri kateri šteje vsak prispevek. Pobuda You are EU je trditev, da je s skupnimi prizadevanji mogoč prehod k čisti energiji, proizvedeni doma. Pobuda You are EU je opozorilo, da je treba storiti še veliko in da to zmoremo skupaj, v dobro prihodnjih generacij. Z mislijo na naše otroke in vnuke sta pot pred nami in naš skupni cilj – ohranitev naše demokracije, gospodarstva ter mirne in neodvisne Unije – jasnejša.

Svoboda, mir in energetska neodvisnost - Deček, ki z roko sega proti sončnemu panelu
Demokracija, raznolikost in varovanje podnebja - Mlada ženska z več vetrnimi turbinami v ozadju
Stabilnost, spoštovanje in zeleni prehod - Moški čepe povezuje dva kabla nad sončnimi paneli
Enotnost, varnost in obnovljiva energija - Mlad moški preverja svoj telefon, medtem ko se naslanja na električni avtomobil

© Evropska unija, 2023. Vse pravice pridržane. Za nekatere dele je Evropski uniji pod določenimi pogoji izdana licenca.

Skupaj smo pokazali, da drzna Evropa dosega rezultate. Naše delo še zdaleč ni končano, zato stopajmo še naprej skupaj. Zagotovimo rezultate danes in se pripravimo na prihodnost.

Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije

You are EU smo mi vsi

Pobuda You are EU spodbuja k udejstvovanju, navdihuje in nagovarja ljudi iz vseh držav EU. Pobuda You are EU nas opolnomoča, saj naše vrednote združuje z idejo preobrazbe. Povezuje nas kot Evropejce in Evropejke. Hkrati usmerja našo prihodnost. Dodaja v prihodnost usmerjeno razsežnost o tem, kdo smo, in nam omogoča, da dejavno oblikujemo pot naprej, ki temelji na svobodi, miru in solidarnosti ter čistih in neodvisnih virih energije.

You are EU smo mi vsi