Skip to main content
You are EU

Svoboda, mir in energetska neodvisnost.

Skupaj to zmoremo.

Demokracija, svoboda, enakost, strpnost in solidarnost. To so evropske vrednote, ki nas združujejo. Zaradi ruske invazije na Ukrajino je med drugim postalo jasno, da so naša demokracija, naše gospodarstvo in naša energetska neodvisnost tesno prepleteni. Zagotovimo skupaj, da imamo čisto energijo iz obnovljivih virov, proizvedeno v Evropi. To lahko dosežemo le z združenimi prizadevanji. Podpri naše vrednote, da zaščitimo našo prihodnost in prihodnost naših družin, podnebja in planeta.

You are EU!

 

Pomen pobude 'You are EU'

Pobuda 'You are EU' je vabilo vsem Evropejcem in Evropejkam, naj se pridružijo prizadevanjem in pomagajo preoblikovati naše izzive v priložnost za boljšo prihodnost s čisto energijo, proizvedeno v Evropi. Zanašamo se lahko na našo moč, ki izhaja iz naše skupne želje oblikovati svet, v katerem živimo. Pobuda 'You are EU' je zaveza Evropejcev in Evropejk, pri kateri šteje vsak prispevek. Pobuda 'You are EU' je trditev, da je s skupnimi prizadevanji mogoč prehod k čisti energiji, proizvedeni doma. Pobuda 'You are EU' je opozorilo, da je treba storiti še veliko, vendar to zmoremo skupaj, v dobro prihodnjih generacij. Z mislijo na naše otroke in vnuke sta pot pred nami in naš skupni cilj – ohranitev naše demokracije, gospodarstva ter mirne in neodvisne Unije – jasnejša.

Za Evropo je zdaj, bolj kot kdaj koli prej, solidarnost ključnega pomena. Bolj ko bomo solidarni, več enotnosti bomo pokazali, lažje bomo po prihodnjem letu izšli kot močnejša Unija in bolje se bomo lahko pripravili na jutrišnji svet.

Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije

You are EU smo mi vsi

Pobuda 'You are EU' spodbuja k udejstvovanju, navdihuje in nagovarja ljudi iz vseh držav EU. Pobuda 'You are EU' nas opolnomoča, saj naše vrednote združuje z idejo preobrazbe. Povezuje nas kot Evropejce in Evropejke. Hkrati usmerja našo prihodnost. Dodaja v prihodnost usmerjeno razsežnost o tem, kdo smo, in nam omogoča, da dejavno oblikujemo pot naprej, ki temelji na svobodi, miru in solidarnosti ter čistih in neodvisnih virih energije. You are EU smo mi vsi.