Skip to main content
Знаме на Европейския съюз Знаме на Европейския съюз
You are EU

Свобода, мир и енергийна независимост.

Заедно можем да постигнем това

Демокрация, свобода, равенство, толерантност и солидарност. Това са европейските ценности, които ни обединяват. Руското нахлуване в Украйна показа също така, че нашите демокрация, икономика и енергийна независимост са тясно свързани. Нека заедно да гарантираме, че разполагаме с чиста, възобновяема енергия, произведена в Европа. Само с обединени усилия можем да постигнем тези цели. Трябва да отстояваме нашите ценности, за да защитим твоето бъдеще и бъдещето на твоето семейство, климата и планетата.

YOU ARE EU!

 

Значението на YOU ARE EU

YOU ARE EU е покана към всички европейци да се присъединят и да помогнат за превръщането на нашите предизвикателства в средство за изграждането на по-добро бъдеще с чиста енергия, произведена в Европа. Можем да разчитаме на силата, която черпим от общото си желание да моделираме света, в който живеем. YOU ARE EU е нашият ангажимент като европейци, където приносът на всеки един от нас е от значение. YOU ARE EU е изявление, че заедно можем да преминем към чиста и произведена в ЕС енергия. YOU ARE EU е напомняне, че предстои много работа, но че можем да се справим заедно в името на бъдещите поколения. Нашите деца и внуци са това, което ни кара да се съсредоточим върху пътя напред и общата ни цел — запазването на нашата демокрация, икономика и нашия мирен и независим Съюз.

За Европа — сега повече от всякога — солидарността е съдба. Колкото сме по-сплотени и единни, толкова по-голям шанс имаме да излезем от годината, която ни очаква, като по-силен Съюз и да подготвим по-добре утрешния свят.

Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия

Всеки от вас е част от YOU ARE EU

YOU ARE EU активира, вдъхновява и се насочва към хора от всички страни от ЕС. YOU ARE EU ни прави по-силни, тъй като обединява нашите ценности с идеята за трансформация. Тя ни свързва като европейци, като в същото време ни дава насока за бъдещето. YOU ARE EU добавя ориентирано към бъдещето измерение към това кои сме ние и ни позволява активно да определяме пътя напред въз основа на свобода, мир и солидарност с чисти и независими енергийни източници. Всеки от вас е част от YOU ARE EU.