Ugrás a fő tartalomra
You are EU
Egy fiatal fiú, aki oldalnézetben látható, kinyújtott kezét egy szolárpanelhez tartja

Szabadság, béke és energiafüggetlenség

Együtt menni fog!

A demokrácia, a szabadság, az egyenlőség, a tolerancia és a szolidaritás közös európai értékeink. Az Ukrajna elleni orosz invázió rámutatott arra, hogy demokráciánk, gazdaságunk és energetikai autonómiánk milyen nagy mértékben függ egymástól. Az egyik legfontosabb előttünk álló feladat az, hogy megújuló forrásokból tiszta energiát állítsunk elő – itt, Európában. Ezt a célt pedig csakis összefogással érhetjük el. Álljunk ki közös értékeinkért saját magunk és szeretteink érdekében. Tegyünk azért, hogy élhető bolygót és környezetet hagyjunk hátra a jövő nemzedékének.

You are EU!

 

Mire vonatkozik a „You are EU” jelmondat?

A „You are EU” kampány arra ösztönöz minden európait, hogy vegye ki részét az átállást célzó erőfeszítésekből, hogy a kontinensünkön előállított tiszta energia révén jobb jövőt biztosíthassunk mindannyiunk számára. Együtt erősek vagyunk, hiszen közös az a törekvésünk, hogy hassunk a világra, amelyben élünk. A „You are EU” kampány keretében minden európai polgár hozzájárulása számít. A jelmondat arra utal, hogy együttes erővel el tudjuk érni, hogy Európa tiszta energiát állítson elő. Ez a mottó arra is emlékeztet, hogy bár sok még a teendő, a jövő nemzedékei érdekében össze tudunk fogni, és el tudjuk érni a céljainkat. Gyermekeink és unokáink lebegjenek a szemünk előtt, amikor közös céljaink megvalósítására, azaz demokráciánk, gazdaságunk, valamint békés és független Uniónk megőrzésére összpontosítunk.

Szabadság, béke és energiafüggetlenség - Fiatal fiú, aki kinyújtott kezét egy szolárpanelhez tartja
Demokrácia, sokszínűség és klímavédelem - Fiatal nő, mögötte szélerőműpark
Stabilitás, tisztelet és zöld átmenet - Szolárpanelek mellett guggoló férfi, kezében két csatlakozókábellel
Egység, biztonság és megújuló energia - Elektromos autójának támaszkodó fiatal férfi, aki a kezében tartott telefonját nézi

© Európai Unió, 2023. Minden jog fenntartva. Egyes elemek használata bizonyos feltételekkel engedélyezett az EU számára.

Együtt megmutattuk, hogy ha Európa merész, meg tudja valósítani, amit akar. És munkánk még korántsem ért véget – tartsunk össze tehát. Ma cselekedjünk, és készüljünk fel a holnapra.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke

Az EU mi vagyunk, mindannyian

A „You are EU” kampány célkeresztjében az uniós ország polgárai állnak; a kampány kivétel nélkül mindenkit cselekvésre és elköteleződésre ösztönöz. Arra szólít fel bennünket, hogy közös értékeink által vezérelve megvalósítsuk nagy ívű céljainkat. Összeköt minket, európaiakat, egyszersmind irányt mutat nekünk. Kijelöli számunkra az előre vezető utat, és lehetővé teszi, hogy jövőnket a szabadság, a béke és a szolidaritás, valamint a tiszta és független energiaforrások jegyében mi magunk aktívan építsük.

Hiszen az EU mi vagyunk.