Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
You are EU
Νεαρό αγόρι, σε λήψη προφίλ, απλώνει το χέρι του σε ηλιακό πάνελ

Ελευθερία, Ειρήνη και Ενεργειακή Αυτονομία.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε

Δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, ανεκτικότητα και αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που μας ενώνουν. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατέδειξε ότι η δημοκρατία, η οικονομία και η ενεργειακή μας ανεξαρτησία είναι στενά συνδεδεμένες. Ας διασφαλίσουμε μαζί καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται στην Ευρώπη. Μόνο μέσα από μια κοινή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Ας υπερασπιστούμε τις αξίες μας για να προστατεύσουμε το δικό σου μέλλον και της οικογένειάς σου, το κλίμα και τον πλανήτη.

You are EU!

 

Τι σημαίνει «You are EU»

Η εκστρατεία «You are EU» καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, για ένα καλύτερο μέλλον με καθαρή ενέργεια που παράγεται στην Ευρώπη. Μπορούμε να βασιστούμε στις δυνάμεις μας, τις οποίες αντλούμε από την κοινή μας φιλοδοξία να διαμορφώσουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Η «You are EU» αποτελεί τη δέσμευσή μας ως Ευρωπαίων ότι κάθε συμβολή μας μετράει. Η «You are EU» είναι η δήλωση ότι μπορούμε από κοινού να μεταβούμε σε καθαρή ενέργεια που παράγεται στην ΕΕ. Η «You are EU» αποτελεί μια υπενθύμιση ότι έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά ότι μπορούμε να τα κάνουμε μαζί, για το καλό των επόμενων γενεών. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας μάς ωθούν να εστιάσουμε περισσότερο στην πορεία προς το μέλλον και στον κοινό μας στόχο —τη διατήρηση της δημοκρατίας, της οικονομίας και της ειρηνικής και ανεξάρτητης Ένωσής μας.

Ελευθερία, Ειρήνη και Ενεργειακή Αυτονομία - Νεαρό αγόρι που απλώνει το χέρι του σε ηλιακό πάνελ
Δημοκρατία, Ποικιλομορφία και Προστασία του Κλίματος - Νεαρή γυναίκα με πολλές ανεμογεννήτριες στο φόντο
Σταθερότητα, Σεβασμός και Πράσινη Μετάβαση - Άνδρας που σκύβει για να συνδέσει δύο καλώδια πάνω από ηλιακά πάνελ
Ενότητα, Ασφάλεια και Ανανεώσιμη Ενέργεια - Νεαρός άνδρας που κοιτάζει το τηλέφωνό του ενώ ακουμπά στο ηλεκτρικό του αυτοκίνητο

© Ευρωπαϊκή Ένωση, 2023. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Ορισμένα μέρη εκχωρούνται υπό όρους με άδεια εκμετάλλευσης στην ΕΕ.

Μαζί, αποδείξαμε ότι, όταν η Ευρώπη τολμά, σημειώνει αποτελέσματα. Και το έργο μας δεν έχει τελειώσει ακόμη —γι’ αυτό ας είμαστε ενωμένοι. Ας υλοποιήσουμε σήμερα και ας προετοιμαστούμε για το αύριο.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη είστε όλοι εσείς — You are EU

Η «You are EU» ενεργοποιεί, εμπνέει και απευθύνεται σε ανθρώπους από όλες τις χώρες της ΕΕ. Η «You are EU» μάς δυναμώνει, καθώς ενώνει τις αξίες μας με την ιδέα της μετάβασης. Μας συνδέει ως Ευρωπαίους. Παράλληλα, μας δίνει μια κατεύθυνση για το μέλλον. Προσθέτει μια μελλοντοστρεφή διάσταση στην ταυτότητά μας και μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε ενεργά τη μελλοντική μας πορεία με βάση την ελευθερία, την ειρήνη και την αλληλεγγύη με καθαρές, ανεξάρτητες πηγές ενέργειας.

Η Ευρώπη είστε όλοι εσείς — You are EU.