Direct naar de inhoud
You are EU
Een jongen, gezien in zijprofiel, strekt zijn arm en hand uit in de richting van een zonnepaneel

Vrijheid, vrede en energieonafhankelijkheid.

Samen kunnen we het

Democratie, vrijheid, gelijkheid, tolerantie en solidariteit. Dat zijn de Europese waarden die ons verenigen. Uit de Russische invasie in Oekraïne is gebleken dat onze democratie, economie en energieonafhankelijkheid nauw met elkaar verweven zijn. Laten we er samen voor zorgen dat we over schone, hernieuwbare, in Europa opgewekte energie beschikken. Als we samenwerken, kunnen we dat allemaal bereiken. Kom op voor onze waarden om jouw toekomst en die van je gezin, het klimaat en de planeet te beschermen!

Jij bent Europa!

 

De betekenis van “Jij bent Europa”

“Jij bent Europa” is een uitnodiging aan alle Europeanen om zich in te zetten voor een betere toekomst met schone, in Europa geproduceerde energie. We kunnen vertrouwen op onze kracht, die we ontlenen aan onze gemeenschappelijke ambitie om de wereld waarin we leven vorm te geven. “Jij bent Europa” is onze belofte als Europeanen, waar alles wat we doen telt. “Jij bent Europa” is een manifest dat we samen kunnen evolueren naar schone en eigen energie. “Jij bent Europa” herinnert ons eraan dat er veel te doen is, en dat we dat samen kunnen doen in het belang van toekomstige generaties. Onze kinderen en kleinkinderen wijzen ons de weg naar ons gemeenschappelijke doel: het behoud van onze democratie, onze economie en onze vreedzame en onafhankelijke Europese Unie.

Vrijheid, vrede en energieonafhankelijkheid - Een jongen strekt zijn arm uit naar een zonnepaneel
Democratie, diversiteit en milieubescherming - Een jonge vrouw met enkele windturbines op de achtergrond
Stabiliteit, respect en de groene transitie - Een man hurkt om twee kabels van zonnepanelen aan te sluiten
Eenheid, zekerheid en hernieuwbare energie - Jongeman kijkt op zijn mobiele telefoon terwijl hij tegen een elektrische auto leunt

© Europese Unie, 2023. Alle rechten voorbehouden. Bepaalde delen zijn onder voorwaarden in licentie gegeven aan de EU.

Samen hebben we laten zien dat een moedig Europa de dingen voor elkaar krijgt. En ons werk is nog lang niet af, dus laten we er samen voor gaan. Laten we vandaag resultaten boeken om klaar te zijn voor morgen.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie

Ook jij bent Europa

“Jij bent Europa” activeert, inspireert en spreekt mensen uit alle EU-landen aan. “Jij bent Europa” maakt ons sterk door onze waarden te verbinden met het idee van transformatie. Het verbindt ons als Europeanen. Tegelijkertijd biedt het een koers voor de toekomst. Het voegt een toekomstgerichte dimensie toe aan wie we zijn en stelt ons in staat om actief vorm te geven aan de weg vooruit op basis van vrijheid, vrede en solidariteit, met schone, onafhankelijke energiebronnen.

Ook jij bent Europa.