Skip to main content
You are EU

Vrijheid, vrede en energie- onafhankelijkheid.

Samen kunnen we het

Democratie, vrijheid, gelijkheid, tolerantie en solidariteit. Dat zijn de Europese waarden die ons verenigen. Uit de Russische invasie in Oekraïne is ook gebleken dat onze democratie, onze economie en onze energieonafhankelijkheid nauw met elkaar verweven zijn. Laten we er samen voor zorgen dat we over schone, hernieuwbare, in Europa opgewekte energie beschikken. Als we samenwerken, kunnen we dat allemaal bereiken. Kom op voor onze waarden om jouw toekomst en die van je gezin, het klimaat en de planeet te beschermen!

You are EU!

 

De betekenis van 'You are EU'

'You are EU' is een uitnodiging aan alle Europeanen om zich in te zetten voor een betere toekomst met schone, in Europa geproduceerde energie. We kunnen vertrouwen op onze kracht, die we ontlenen aan onze gemeenschappelijke wens om de wereld waarin we leven vorm te geven. 'You are EU' is onze belofte als Europeanen, waar alles wat we doen telt. 'You are EU' is een manifest dat we samen kunnen evolueren naar schone en eigen energie. 'You are EU' herinnert ons eraan dat er veel te doen is, maar dat we dat samen kunnen doen in het belang van toekomstige generaties. Onze kinderen en kleinkinderen wijzen ons de weg naar ons gemeenschappelijke doel: het behoud van onze democratie, onze economie en onze vreedzame en onafhankelijke Europese Unie.

Voor Europa is solidariteit nu meer dan ooit de enige oplossing. Hoe meer we elkaar bijstaan, hoe meer eensgezindheid we tonen, des te sterker kunnen we als Unie uit het komende jaar tevoorschijn komen en des te beter kunnen we de wereld van morgen vormgeven.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie

Ook You are EU

'You are EU' activeert, inspireert en spreekt mensen uit alle EU-landen aan. 'You are EU' maakt ons sterk door onze waarden te verbinden met het idee van transformatie. Het verbindt ons als Europeanen. Tegelijkertijd biedt het een koers voor de toekomst. Het voegt een toekomstgerichte dimensie toe aan wie we zijn en stelt ons in staat om actief vorm te geven aan de weg vooruit op basis van vrijheid, vrede en solidariteit, met schone, onafhankelijke energiebronnen. Ook You are EU.