Preskoči na glavno vsebino
You are EU

Izjava o dostopnosti

Spletišče You are EU

Ta izjava se uporablja za vsebine, objavljene na domeni: https://you-are-eu.europa.eu/

To spletišče upravlja Generalni direktorat za komuniciranje (GD COMM). Zasnovano je tako, da ga lahko uporablja kar največje število ljudi, tudi invalidi.

Vsem uporabnikom morajo biti omogočeni:

 • povečevanje do 200 % brez težav,
 • navigacija po večini spletišča zgolj z uporabo tipkovnice,
 • navigacija po večini spletišča z uporabo sodobnega bralnika zaslona in programske opreme za prepoznavanje govora (na računalniku ali telefonu).

To spletišče je zasnovano v skladu s tehničnim standardom za spletišča in mobilne aplikacije EN 301 549 v.3.2.1. To v veliki meri ustreza ravni „AA“ iz smernic za dostopnost spletnih vsebin (WCAG), različica 2.1.

Skladnost s standardi

To spletišče je delno skladno s tehničnim standardom EN 301 549 v.3.2.1 in smernicami za dostopnost spletnih vsebin (WCAG), različica 2.1, raven AA. Za več podrobnosti glej razdelek „Nedostopna vsebina“.

Spletišče je bilo nazadnje preizkušeno 18. decembra 2023.

Priprava izjave

Izjava je bila pregledana 11. decembra 2023.

Izjava temelji na pregledu reprezentativnega vzorca spletnih strani, ki ga je opravil strokovnjak za dostopnost IAAP s kombinacijo ročnega in avtomatiziranega preskušanja.

Povratne informacije

Veseli bomo vaših povratnih informacij o dostopnosti spletišča https://you-are-eu.europa.eu/. Prosimo vas, da nam sporočite, če naletite na ovire za dostopnost:

 • E-naslov: COMM-ENERGY-CAMPAIGNatec [dot] europa [dot] eu (COMM-ENERGY-CAMPAIGN[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Pristojne službe Komisije si prizadevajo odgovoriti na povratne informacije v 15 delovnih dneh od datuma prejema.

Združljivost z brskalniki in podporno tehnologijo

Spletišče https://you-are-eu.europa.eu/ je zasnovano tako, da je združljivo z naslednjimi najpogosteje uporabljenimi podpornimi tehnologijami:

 • najnovejša različica brskalnikov Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox in Apple Safari;
 • v kombinaciji z najnovejšimi različicami NVDA, VoiceOver in TalkBack.

Tehnične specifikacije

Spletišče https://you-are-eu.europa.eu/ temelji na naslednjih tehnologijah, ki omogočajo delovanje funkcij za dostopnost s specifično kombinacijo spletnega brskalnika in morebitnih podpornih tehnologij ali vtičnikov, nameščenih na vašem računalniku:

 • HTML,
 • WAI-ARIA,
 • CSS,
 • JavaScript.

Nedostopna vsebina

Kljub našim prizadevanjem za zagotovitev dostopnosti spletišča https://you-are-eu.europa.eu/ se zavedamo nekaterih omejitev in jih poskušamo odpraviti. V nadaljevanju so opisane znane omejitve in možne rešitve. Prosimo, da nam sporočite, če naletite na težavo, ki ni navedena v nadaljevanju.

Znane omejitve na spletišču https://you-are-eu.europa.eu/:

 1. Dostopnost menija za navigacijo: Nekatere vsebine niso bile ustrezno kodirane, tako da z bralnikom zaslona niso optimalno dostopne. To težavo nameravamo odpraviti do marca 2024. ​
 2. Hierarhija naslovov: Nekateri naslovi ne sledijo pravilni hierarhiji naslovov, kar lahko povzroči težave uporabnikom bralnika zaslona. To težavo nameravamo odpraviti do marca 2024.