Direct la conținutul principal
You are EU

Declarație privind accesibilitatea

Site-ul You are EU

Această declarație se aplică conținutului publicat pe domeniul: https://you-are-eu.europa.eu/index_ro

Acest site este gestionat de Direcția Generală Europeană Comunicare (DG COMM) și este conceput pentru a fi utilizat de cât mai multe persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

 • să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)

Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Este respectat îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) - versiunea 2.1.

Nivel de conformitate

Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Conținut inaccesibil”.

Site-ul a fost testat ultima dată pe 18 decembrie 2023.

Întocmirea declarației

Această declarație a fost revizuită pe 11 decembrie 2023.

Ea se bazează pe examinarea unui eșantion reprezentativ de pagini web de către un expert în materie de accesibilitate calificat de IAAP, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

Observațiile dumneavoastră

Spuneți-ne ce credeți despre accesibilitatea site-ului https://you-are-eu.europa.eu/index_ro. Vă rugăm să ne informați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

 • E-mail: COMM-ENERGY-CAMPAIGNatec [dot] europa [dot] eu (COMM-ENERGY-CAMPAIGN[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Încercăm să răspundem în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii mesajului de către departamentul responsabil al Comisiei.

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive

Site-ul https://you-are-eu.europa.eu/index_ro este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele cel mai des utilizate tehnologii asistive standard:

 • cea mai recentă versiune a browserelor Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox și Apple Safari;
 • în combinație cu cele mai recente versiuni ale NVDA, VoiceOver și TalkBack.

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului https://you-are-eu.europa.eu/index_ro se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Conținut inaccesibil

În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului https://you-are-eu.europa.eu/index_ro, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitări cunoscute ale site-ului https://you-are-eu.europa.eu/index_ro:

 1. Accesibilitatea meniului de navigare: unele conținuturi nu au fost codificate corespunzător pentru a oferi cea mai bună experiență cu un cititor de ecran. Intenționăm să rezolvăm această problemă până în martie 2024. ​
 2. Ierarhia rubricilor: pe unele pagini, rubricile nu sunt structurate ierarhic, ceea ce poate cauza probleme utilizatorilor cititorului de ecran. Intenționăm să rezolvăm această problemă până în martie 2024.